Teveli Fiatalok Egyesülete

A Teveli Fiatalok Egyesülete (elnök: Lantos László; művészeti vezető: Csibi Krisztina) 1999. októberében alakult, majd 2002-ben létrejött az egyesület utánpótlás csoportja (művészeti vezető: Lantosné Dimén Anita). Szokásfeldolgozó koreográfiáinkban a Teveli Székely Kör tagjai és a gyermekcsoport is részt vesznek, így három generáció jelenik meg együtt a színpadon.
Szerepeltek a „€žBukovinai Találkozások”€ Nemzetközi Folklórfesztivál külföldi helyszínein: Romániában, Lengyelországban, Ukrajnában. 2004-ben a Vajdaságban is bemutatkoztunk. 2003-ban a Fülöp Ferenc Hagyományőrző Szólótáncversenyen egy táncosainkat, Szentes Istvánt és Barabás Niklolettát a zsűri díjban részesítette. 2004-ben a Néptáncosok Országos Bemutatkozó Színpadán „Minősült Együttes” címet kaptunk és a Földesi János Regionális Néptánctalálkozón Külön-díjat kaptunk. Szokásfeldolgozásaink közül kiemelkedik a hadikfalvi betlehemes játék. 2006-ban a Duna Televízió felvételt készített betlehemes játékunkról, melyet karácsonykor tűzött műsorára.
2007-ben jelent meg a Kárpát-medence táncos öröksége III. A bukovinai székelyek táncai és táncélete címet viselő oktató DVD a Hagyományok Háza kiadásában. Ennek elkészítésében három hagyományőrző táncospárunk és a gyermekjátékokat bemutató utánpótlás csoportunk is közreműködött. Egyesületünk akkori művészeti vezetője, Csibi Krisztina pedig néprajzi szakértőként vett részt a munkában. Fontosnak tartjuk az ismeretterjesztést is. 2006-ban Székelyfonó – Bukovinai Táncház Tevelen címmel hét, – ismeretterjesztő előadásokkal egybekötött – táncházi sorozatot valósítottunk meg egy sikeres pályázatnak köszönhetően. 2008-ban pedig „Kultúr-Házi Esték” című előadássorozatunk keretében különböző tudományterületek elismert szakembereit láttuk vendégül. 2008-ban egyesületünk vállalta a XI. Székely Találkozó és Lakodalom megszervezését.
Asztalos Zoltán, megbízott vezető