Bukovinai Székely Telepítések Bácskában – előadás

Tevel, 2011. április 30.

A bukovinai székelyek hazatelepítésének 70. évfordulója alkalmából a Teveli Fiatalok Egyesülete szervezésében került sor Dr. A. Sajti Enikő történész, egyetemi tanár projektoros vetítéssel egybekötött előadására , melynek címe:

„BUKOVINAI SZÉKELY TELEPÍTÉSEK BÁCSKÁBAN”

Az előadás helyszíne: Tevel, Művelődési ház
Ideje: 2011. április 30. szombat, 18:00

Bukovinai székelyek pakolnak a vonatra

– Remekül sikerült a program. Úgy vélem, a résztvevők a Bukovinai székelyek Bácskába való telepítéséről hasznos információkkal gazdagodtak – értékelte a Kultúr-házi esték sorozat legutóbbi állomását Asztalos Zoltán, a rendezvényt szervező Teveli Fiatalok Egyesületének tagja.

Mint mondta, idén 70 éve, hogy a Bukovinai székelyeket a Bácskába telepítették, amelyről országszerte megemlékeznek. Ehhez csatlakoztak a teveliek is az április 30-án tartott programjukkal.

A település művelődési házában megjelent közel 80 érdeklődőt Potápi Árpád János, Bonyhád polgármestere, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnöke köszöntötte.

Ezt követően felvezette a rendezvény témáját, amelyet dr. A. Sajti Enikő történész, egyetemi tanár vetítéssel egybekötött előadáson fejtett ki. Az estet a Bátmonostori Tamburazenekar hangversenye zárta, amely bácskai dalokkal szórakoztatta a közönséget.

Forrás: TEOL