IV. PAKSI PULISZKA FESZTIVÁL

Örömmel hirdetjük, hogy idén is megszervezzük egyesületünk éves rendezvényei közül a legkedvesebbet, a Puliszka Fesztivált.Idén már negyedik alkalommal kezdtünk bele a szervezésbe, de első alkalommal kínálunk részvételi lehetőséget a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége teljes tagságának.
Kétféleképpen vehetnek részt az egyesületek:
1. Egyszerűen felkeresik rendezvényünket vendégként, ami azt jelenti, hogy kötöttség nélkül (belépődíj nincs) részt vesznek a rendezvényen (a nap során egymással ismerkedünk, erdélyi termékeket ehetünk, kóstolhatunk, vásárolhatunk, találkozhatunk erdélyi kézművesekkel, három erdélyi tánccsoport színpadi produkcióit is láthatjuk, népdal, táncház, népzenei koncert, László Attila koncertje és további műsorokkal színesítjük a napot).
2. Főző egységgel érkeznek, ami azt jelenti, hogy puliszka ételeket készítenének a nap folyamán, melyhez néhány alapanyagot mi biztosítunk (erdélyi puliszkaliszt, erdélyi só), a többi hozzávalót tetszés szerint Önök hozzák és használják fel. Az ételeket a rendezvényre kiérkezőkkel meg is kóstoltatják, melyhez műanyag eszközöket mi biztosítunk. 
Igyekszünk egy kis erdélyi hangulatot teremteni, melyre rendezvényünk jelszava is utal: “…egy falat puliszka, egy falat Erdély…”. A kulináris és kulturális elemek és a résztvevő emberek garantálják a jó hangulatot. A rendezvény küldetése: mindannyiunk feltöltődése, láttatni minél többet anyaországban Erdélyben élő nemzettársainkról, erdélyi testvéreink lelki támogatása, a megmaradásba vetett hitük erősítése.
Várjuk Önöket is, járuljanak hozzá törekvéseinkhez, éljük meg közösen e felemelő napot!
Egyben küldöm a Puliszka fesztivál plakátját és a jelentkezési űrlapot, melyet minden résztvevő szervezetnek (leginkább a főzőegységek miatt) ki kell töltenie. Az űrlapot kell értelemszerűen kitölteni, majd a küldés gombra kattintva elküldeni.
Jelentkezési határidő augusztus 18. Betartásával nagyban segítenék munkánkat. Aki túllépte, kérjük ne aggódjon, keressen bátran. 
Most pedig elköszönök egy Vass Albert idézettel:
“Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben – kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell, legyen, mint egy bonyolult szerkezetű gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be… Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való.”
Várjuk jelentkezésüket! 
Időközben kövessék facebookos bejegyzéseinket!  

Üdvözlettel:Bándi Imre
Elnök
Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete  
+36 20 223 3241
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFoVFrc1gec6qdw1i4IJYFI7KaV1tNQlPvkk36kKYK1G6YhQ/viewform?vc=0&c=0&w=1