Bonyhádi Székely Kör

A Bonyhádi Székely Kör 1989. augusztus l7-én bejegyzett kulturális és művelődési feladatokat ellátó társadalmi szervezet. Megalapítója Höfler Lajosné Kelemen Emma, 1997-től Bíró Sándorné vezeti az egyesületet.
Legfontosabb feladatunknak tartjuk a bukovinai székelyek összefogását, népművészetének és hagyományainak ápolását, szellemi és tárgyi emlékek összegyűjtését, a népi iparművészeti tárgyak készítésének támogatását (szőttesek, fafaragások), székely ünnepek és művelődési események megrendezését.

Kiemelten támogatjuk az aktívan működő népdalcsoportunkat, amelynek művészeti vezetője Falkainé Jakab ɉva. A dalosok 2000-ben és 2004-ben országos arany minősítést nyertek a KɓTA zsűrije előtt. A Vass Lajos Kárpát-medencei Népdalversenyen Nívó díjat nyertek. A népdalcsoport évi 16-20 fellépést mondhat magáénak az ország egész területén és külföldön is Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Németországban és Ukrajnában vendégszerepeltek.
Rendszeresen részt veszünk a “€žBukovinai Találkozások┝ Nemzetközi Folklórfesztiválon, melynek létrehozásában társrendezőként aktívan dolgozunk.

Bíró Sándorné elnök
Sebestyén Ádám-díjas (2008)