Zombai Székelyek Baráti Köre

Egyesületünk 1999-ben alakult 79 fővel. Vezetője: Domokos Béla. Tevékenyen részt veszünk községünk civil szervezeteivel együtt minden települési programon, valamint a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének rendezvényein. 2000-ben szervezetünk rendezte meg a Milleniumi Székely Világtalálkozót. Idén januárban pedig vendégül láttuk a szövetség küldöttgyűlését.
Tárgyi emlékeinket összegyűjtöttük, a „€žszékely szoba”€ a német, felvidéki és zombai tárgyi emlékekkel együtt a tájszobában, egy állandó honismeretei kiállítás keretében egész évben látogatható.

A Zombai Hagyományőrző Egyesülettel együttműködve tánccsoportunk is működik Toláczi József vezetésével. Közreműködésükkel az elmúlt években a bukovinai székelység táncai is bemutatásra kerültek, amihez a népviseletet egyesületünk biztosította. Tánccsoportunk több alkalommal vett részt a „€žBukovinai Találkozások”€ Nemzetközi Folklórfesztivál külföld helyszínein: Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában, valamint a hazai, bonyhádi helyszínen évről-évre.