Több mint negyven résztvevője volt a szakmai továbbképzésnek Palotabozsokon

Hagyományőrzők továbbképzése

 A Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége tizenötödik alkalommal rendezte meg éves szakmai továbbképzését 2013. november 9-én, Palotabozsokon. A résztvevő negyven népdalos és néptáncos neves tanároktól, előadóktól kapott segítséget és tanult újdonságokat. A résztvevők között voltak Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyékből, illetve Erdélyből, Déváról és Csernakeresztúrról is. Az népdaloktatás előadói: Horváthné Bakos Ilona és Koczka Andrea volt, akik a Vass Lajos Népzenei Szövetség berkein belül már sokakat tanítottak a gyönyörű magyar népdalok hiteles előadására. A néptáncoktatók Radák János és Fekete Etelka voltak, akik nemcsak a szövetséghez tartozó egyesületek körében, hanem országos szinten is a bukovinai székely néptánckincs elismert oktatói. A „Variációk bukovinai viseletre” – avagy hogyan tegyük hitelesebbé és változatosabbá a színpadi megjelenésünket?” című viseletbemutatót régi fényképek vetítésével tette még látványosabbá Csibi Krisztina néprajzkutató.

Barabásné Fábián Elvira

irodavezető

A továbbképzés reggelén a résztvevők a temetőben gyertyát gyújtottak a Palotabozsoki Magyar Dalkör alapítójának, Csíki Vincénének sírjánál.

A továbbképzés reggelén a résztvevők a temetőben gyertyát gyújtottak a Palotabozsoki Magyar Dalkör alapítójának, Csíki Vincénének sírjánál.