Kísérőprogram: hagyományos székely ételeink (növényekből készült) bemutatója
Versenykiírás
Védnök: Dr. Bozsolik Róbert Zsolt Bátaszék Város Polgármestere
A verseny célja:
- kis- és nagytermelők borainak megmérettetése;
- a hagyományos székely ízek bemutatása;
az önazonosság fenntartása, a hagyományok ápolása, az öt bukovinai falu neveinek használatán keresztül
A verseny rendezője:
- Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége
- Bátaszéki Székelyek Baráti Köre
A verseny felelőse:
Csiki Béla Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének alelnöke
Tel.: 06 30/9 463 043
06 74 /493 678
Helyszín:
Bátaszék, Bátaszéki Tájház, Szabadság u. 24.
A minta leadása:
- április 23-24. (kedd-szerda) 10-16 óráig
Bírálat:
- április 25. (csütörtök) 13:30 órától
Nevezés:
- mintánként 2 db, 7,5 dl üveggel
- az üveg címkéjén: fajta + évjárat
- borítékban csatolt információ: fajta, évjárat, a versenyeztető neve, címe, birtok mérete, település neve)
Nevezési díj:
600,- Ft mintánkként
Díjazás:
- emléklap
- oklevél +díj a legjobb fehér,rosé és vörösbor tulajdonosoknak
- Mártonffy Mór vándorserleg (Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége díja) a legeredményesebb kistermelőnek (a 3 legmagasabb pontszámú minta alapján)
- a legeredményesebb nagy termelő külön díja (a legjobb 5 minta pontszámának összege alapján)
- a települések külön díjai (Istensegíts, Fogadjisten, Józseffalva, Hadikfalva, Andrásfalva) – a 3 legjobb minta pontszámának összeg alapján
A díjak átadása:
- április 27. (szombat) 17 óra
Bátaszéki Tájház, ünnepélyes keretek között
(műsor, értékelés, zenés vacsora, a hagyományos székely ízek bemutatása)
Fontos információ:
- birtokméret:
Kistermelő: 2Ha. alatti, illetve 100 liter bor/fajta
Nagytermelő: 2,1 Ha.feletti kategória
- A határon túliak minta átvétele előzetes egyeztetés alapján történik
Csiki Béla : 06 30/9 463 043
06 74/ 493 678 - A bírálat 100 pontos rendszerben történik
- Minden mintát kísérő lappal látunk el, mely bírálatot követően a zsűri egyeztetett szakvéleményét tartalmazza
A székely ételbemutatóval kapcsolatos információ:
Az idei évben a növényekből készült ételeinket kívánnánk bemutatni.
Szeretettel várunk minden ehhez kapcsolódó jelentkezőt!
Az ételek kóstolása (értékelése) a vacsorát megelőzően történik.
Bonyhád, 2019. április 2.
Illés Tibor
elnök
Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége